Nieuws

2024,  zaterdag 11 en zondag 12 mei Pontjesdagen.

 

Tijdens de pontjesdagen op  11 en 12 mei is FreSjoe geopend voor bezoek aan het atelier tussen 10.00 uur – 16.00 uur. Op beide dagen is er tussen 13.30 uur en 14.30 uur een demonstratie emailleren, gratis toegankelijk voor deelnemers met de voordeelpas van de pontjesdagen en 5 euro voor andere bezoekers.

Sieraden en cadeaubonnen voor workshops zijn voor voordeelpashouders met korting te verkrijgen.

Ook zijn enkele schilderijen van Freek Engels en Berné ter Woord te bezichtigen. Deze aankomend talenten krijgen tijdens de  pontjesdagen bij FreSjoe gelegenheid hun beloftevolle werk te exposeren bij FreSjoe.

 

 

 

2023,  7 juli t/m 25 november Vereniging van Nederlandse emaileurs

De Vereniging van Nederlandse emailleurs viert dit jaar haar 40-jarige bestaan en heeft een mooie expositie ingericht met thema beweging. Kom met eigen ogen zien hoe mooi verschillende emailleurs dit thema hebben vertaald.

Deze expoitie is te zien in museum Elburg, zowel het museum als het stadje is de moeite van een bezoek waard!

FreSjoe heeft sieraden ingebracht. Zie ook mijn portfolio!

 

 

 

 

 

2023,  6 en 7 mei Pontjesdagen Maas

Vanaf eind april kun je weer gaan genieten van de vele voetgangers- en fietspontjes op de Maas.   Je kunt een van de routes volgen tijdens de pontjesdagen op 6 en 7 mei. Langs de route is veel te zien en te bezichtigen.  Op de route Batenburg – Demen rust je even uit in Demen op het terras van bistro tante Es (nr 6), waarna je op beide uithoeken van Demen  twee ateliers  kunt bezoeken. Als gast van Creapoelka ( nr 5) is Atelier FreSjoe (nr 7)  open op 6 en 7 mei van  10.30 – 16.00u in Demen.
Hier  een  kaartje van Ravenstein e.o.
 Daarna op naar Ravenstein ! waar je kunt genieten van  muziek en kunst!

 

 

2022,  10 en 11 december Kerst Kunst Kado 

In het kerkje in Dieden kun je kunst kijken en kopen. In Kerstsfeer genieten van allerlei moois!

 

 

 

2022,  15 en 16 oktober Open atelier

Dit weekend,  tijdens de open atelier route  Ravenstein,  opent FreSjoe haar deuren. Op zaterdag 15 oktober van 13.00u. – 17.00u. en op zondag 16 oktober van 10.00u. – 12.00u.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Burgemeester Canersstraat 1b, 5354KE Demen

 

 

2022,  02 oktober Kunstmarkt Havenstraat Den Bosch

Van 12.00u tot 17.00u is er een gezellige kleinschalige (overdekte) kunstmarkt.

FreSjoe is daar aanwezig met andere kunstenaars uit de regio.

 

 

 

 

 

2022,  28 augustus Kunstmarkt Wijchen

De Kunstmarkt Wijchen vindt plaats in de sfeervolle tuin van het kasteel, nabij het centrum van Wijchen. FreSjoe is er ook aanwezig met emaille sieraden en schilderijten.

Ruim 90 kramen met diverse kunstvormen o.a. schilderijen, (pen) tekeningen, sieraden / edelsmeedwerk, keramiek, hout draaikunst, beeldhouwen, linosnede, lederwerk, fotografie enz.

Op de kunstmarkt kunt u ook genieten muziek, biertje, wijntje of ’n kop koffie, zoals in heel het centrum bij Wijchen. In dat weekend worden er altijd activiteiten (meestal met muziek en theater) georganiseerd.

U bent welkom op zondag 28 augustus 2022 in de Kasteeltuin van 11.00- tot 17.00 uur op de kunstmarkt Wijchen. https://www.kunstmarktwijchen.nl/

 

 

 

2022, 12 Juni Rozendag tuinen in Demen

Op de rozendag in Demen 12 juni gaat alles over Rozen. FreSjoe is er te vinden met allerlei emailles met bloemen! O.a deze bloemen.

bloemsteker

oorbellen

Maar ook hangers, minischilderijtjes en ringen. Laat je verassen.

meer info http://detuinenindemen.nl/nl/?espresso_events=rozendag

 

 

 

 

 

2022, 21/22 mei Expostitie Kerkje van Persingen

Het weekend van 21 en 22 mei is er gelegenheid mijn  werk te zien tijdens  de expostitie in het kerkje van Persingen. Samen met Pieter van Bernebeek (schilder) vertellen wij over onze passie voor kleur en ambachtelijke kunst.

Behalve mijn sieraden laat ik ook enkele grotere werken zien.  Info over emailleren en workshops kun je elders op deze site vinden onder ‘Over FreSjoe’ en ‘Workshops’

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf. Het zijn moderne werken die opvallen door een helder kleurgebruik en opvallende composities. In 2016 won hij de publieksprijs van de Osse kunstenaarsvereniging K26. In 2018 en 2020 hoorde hij bij de laatste 50 genomineerden voor Schilderij van het Jaar. Stilleven, portret en strandtaferelen zijn de onderwerpen van zijn werken in Persingen.

Technische beheersing is bij ons beiden erg belangrijk. Kennis van materialen, kleuren en vormgeving vormen de basis van ons werk. Emaille sierraden en olieverfschilderijen zijn verschillende kunstuitingen. Hierdoor belooft het een afwisselende en boeiende expositie te worden met mooie werken.

Je bent van harte welkom om deze kleurrijke expositie te bekijken op zaterdag 21 en zondag 22 mei tussen 11.00 en 17.00 uur in het mooie kerkje aan de Persingensestraat 7, 6575JA in Persingen (Ooypolder bij Nijmegen).

Wil je  al eerder een indruk hebben van de werken van mij, neem dan een kijkje bij portfolio. En bezoek voor de werken van Pieter www.pietervanbernebeek.nl

 

 

 

 

Weer open!

In het atelier zijn momenteel  workshops weer mogelijk.  Met klein gezelschap kan er  gewerkt worden. Overleg voor de mogelijkheden voor een individuele les!

Op bestelling is  een cadeau of cadeaubon  af te halen of in overleg thuis bezorgd te krijgen! Leuk om te geven .

 

En ook:

(Groot)ouder – kind workshop

Samen met je (klein)kind maak je voor jezelf en voor je (klein)kind een leuke hanger.  Jij betaalt de prijs van de groepsworkshop en je (klein)kind kan voor de halve prijs.

Opa’s , oma’s , vaders en moeders of ander verzorgers kunnen per persoon 1 kind meenemen tegen gereduceerd tarief.  Dit is voor  (klein) kinderen in de leeftijd van 10 – 16 jaar.

 

Meer informatie of een afspraak maken kan telefonisch en via de contactpagina.

 

Nieuwe uitdaging, bloemen van emaille!

Sieraden van FreSjoe zijn te koop via deze website of in het atelier (op afspraak)  Neem een kijkje in de shop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze vinden plaats in het atelier in Demen. Deze landelijke omgeving is een bron van inspiratie en oase van rust.

 

Regelmatig wordt deelgenomen aan een expositie van de Nederlandse Vereniging Emailleurs.

https://enamellers.net

verwacht: 40-jarig jubileum expositie in museum Elburg, 7 juli 2023

 

 

FreSjoe werkt lokaal samen met  Bamboe Design.